maandag 26 september 2011

Wilders lijkt op "Kut-Marokkanen"

En daar stond hij dan, te tieren en tegen alles aanschoppen. Wilders gebruikte, voor Nederlandse begrippen, politiek zware woorden tijdens de algemene beschouwing. Zelfs de minister president moest het ontgelden. Hij lijkt een groot man om zo te keer te gaan, maar buiten de camera’s speelt zich wat anders af. Daar is Wilders een zeer eenzame man. Veel vrienden heeft hij niet en de continue beveiliging laat duidelijke sporen na. Uitsluiting kan vreemde dingen met een mens doen. Kijk maar eens naar straatterroristen zoals “Kut-Marokkanen”.


Wilders was de enige bevlogen en felle debater in de algemene beschouwingen in Den Haag. Hij had het met iedereen aan de stok. “Doe ff normaal man” is inmiddels een bekende term geworden.
Maar ook woorden als “Bedrijfspoedel, islamitische aap, Marokkaans tuig en kopvoddentax” zitten in het repertoire van Wilders alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Wilders wordt in het politieke debat steeds feller en extremer, waarbij de waarheid al lang ver te zoeken is.
Dat Wilders daarmee meer gemeen heeft met zijn verfoeide “Kut-Marokkanen” dan hem lief is, zal hij vast niet willen horen.

Uitsluiting, isolement en uitzichtloosheid zijn de ingrediĆ«nten om schijt te hebben aan regels en gezag. In grote steden zien we dat mensen met dit profiel zich gaan groeperen in “clans” (vaak van de zelfde etniciteit) om in hun eigen wereld van de straat, eigen regels gaan hanteren en gedrag tonen om maar respect af te dwingen. Met als doel om iemand te zijn. Dit soort groepen worden door uitsluiting steeds extremer en leveren veel overlast om maar erkenning te krijgen van hun bestaan. En zo zijn o.a. de Kut-Marokkanen” ontstaan.
Ook bij Wilders zien we dat hij door eenzaamheid en uitzichtloosheid (van zijn continue beveiliging) steeds extremere standpunten inneemt en zijn wereld steeds meer alleen de politieke wereld is geworden.
Het beste recept om staatsterrorisme te bestrijden is om mensen uit hun isolement en uitzichtloosheid te halen In plaats van ze de grond in te stampen of te negeren kun je ze beter een knuffel geven en met respect behandelen. Ik hoop dat het zelfde ook voor Wilders geldt.
Dat hij door het opheffen van zijn isolement en eenzaamheid misschien wat gematigder wordt, minder om zich heen slaat, anderen niet meer beledigt of kwetst...

Wie wil Wilders een knuffel geven?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten