maandag 26 september 2011

Gelijk hebben is leuk, gelijk krijgen is alles


Aan de methode die Wilders toepast is duidelijk te merken dat de inhoud niet meer zo belangrijk is. God wat is die man inconsistent… Maar als geen ander weet hij wel te scoren. De tijd dat we keurig over politieke onderwerpen debatteren lijkt op zijn eind te lopen. De tijd van bevlogen straatvechters die kleur bekennen is aangebroken. Welke partijen zullen dit snel doorkrijgen en daar op inspelen?

In tijden van crisis en grote verschillen moet er wat te kiezen zijn. Maar als we de algemene beschouwing van dit jaar analyseren, dan kom je tot de conclusie dat er weinig fundamenteel te kiezen valt. Ja, voor of tegen Europa. That’s it!
Voor de rest struikelen de dames en heren over hun eigen correctheid en stokpaardjes zonder nu echt fel te bepleiten waar ze voor staan. Het is een eenheidsworst geworden. Zelfs de SP is geen echte “tegen-partij” meer en dat juist oppositieleider Job Cohen het ultieme voorbeeld is van de correctheid zegt toch genoeg?
  
Wilders is als enige van het oude concept van geen ruzie maken afgestapt en dat legt hem geen windeieren. En dat zonder zelfs maar een inhoudelijk programma te hebben. Hij is juist bewust op zoek naar tegenstellingen.
Het wachten is nu op het moment dat de andere partijen dit gaan inzien en daar op gaan inspelen. Bij Alexander Pechtold zien we het al een beetje terug. Hij gebruikt veel beeldspraak om tegenstellingen met de PVV te duiden, maar het is nog te netjes. Laat de vonken er maar eens vanaf spatten. De belangen zijn ernaar! Bij  een aantal partijen moet het roer om en zal een andere woordvoerder gekozen moeten worden. Zo zou de PvdA Job Cohen beter kunnen vervangen voor de bevlogen “Straatvechter” Diederik Samsom. Iemand die niet op zijn mondje is gevallen en recht op zijn doel af gaat. Zo’n buldog die zijn tanden ergens inzet is nodig om niet alleen gelijk te hebben maar ook te krijgen.        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten